وکیل سرقت در تبریز
وکیل سرقت در تبریز میتواند هم به خواهان پرونده کمک کند و هم به متهمی که مرتکب این عمل شده است. اگر شما خواهان پرونده باشید، وکیل سرقت در تبریز میتواند به شما کمک کند تا تا از سریع ترین راه ممکن، خسارت شما جبران شود و به حق و حقوق خود برسید. در مواردی هم که شما متهم باشید، اگر واقعا مرتکب عمل سرقت نشده باشید و به شما افترا وارد شده باشد و یا انکه به اشتباه متهم شده باشید، وکیل سرقت در تبریز به شما کمک میکند تا بی گناهی خود را در محاکم قانونی به اثبات برسانید و اگر هم مرتکب عمل سرقت شده باشید، وکیل به شما کمک میکند تا به حداقل ترین مجازات ممکن در محاکم قانونی محکوم شوید.
یکی از مهمترین جرایم علیه اموال و مالکیت اشخاص که در قانون مجازات اسلامی نیز به آن اشاره شده است، سرقت است. بر اساس تعریف قانون مجازات اسلامی سرقت عبارت از ربودن مال متعلق به غیر است. هنگامی که ربودن مال و اشا دیگران ( اشیا منقول یا غیر منقول) بدون رضایت آنان انجام شود، در اصطلاح میگوییم که دزدی صورت گرفته است
جلسه مشاوره با وکیل سرقت در تبریز
وکیل سرقت در تبریز به افراد کمک میکند تا در جلسات مشاوره ای حقوقی به طور کامل اطلاعات لازم را در مورد جرم سرقت بدست آورند. داشتن اطلاعات کافی برای اقدام به طرح شکایت بر علیه شخصی دیگر بسیار عمل مهمی است و نیاز است تا حتما از جوانب حقوقی آن اطلاع داشته باشید؛ چرا که ممکن است تمام عناصر لازم در مورد جرم سرقت وجود نداشته باشد و فردی که شما به او اتهام می زنید، در واقع مجرم نباشد و در نهایت خود شما مرتکب جرم افترا شده اید و شخص میتواند از شما شکایت کند.
در جلسه مشاوره با وکیل سرقت در تبریز شما متوجه تمام جوانب حقوقی و جزئیات مربوط به جرم سرقت خواهید شد. در حالت کلی عناصر جرم سرقت را میتوان به موارد زیر تقسیم کرد و در صورت نبود هر یک از این عناصر نمی توان جرم سرقت را به کسی نسبت داد:
1. عنصر قانونی: همانطور که از اسم این عنصر مشخص است باید عمل مرتکب با تمام تعاریف مربوط به سرقت در مفد قانون مجازات اسلامی تطابق داشته باشد تا بتوانیم عمل ارتکابی را سرقت بنامیم. بنابراین اگر یکی از موارد گفته شده در قانون وجود نداشته باشد، فرد متهم به سرقت نخواهد شد. برای مثال در قانون گفته شده است.
2. عنصر مادی: عنصر مادی همان عمل دزدی است. یعنی باید حتما عملی از جانب فرد متهم صورت گرفته باشد تا بتوانیم عمل مربوطه را سرقت بمانیم. خال باشد به این نکته نیز توجه داشت که این عمل شامل مواردی همچون: جابه جا کردن و برداشتن، پنهان کردن و…. است. تمام این اعمال باید بدون رضایت مالک مال انجام شود، حال به صورت علنی و یا مخفیانه.
3. عنصر معنوی: شخصی که مرتکب جرم سرقت میشود باید قبل از آنکه قصد انجام آن را داشته باشد حتما تصمیم قبلی داشته باشد و برای آن برنامه ریزی کرده باشد و قصدش دزدیدن مال باشد. در حالت کلی در رابطه با موضوع عنصر معنوی، متهم به جرم سرقت باید از قبل تصمیم دزدین مال را داشته باشد و از طرفی دیگر به این موضوع اشراف داشته باشد که مالی که در حال برداشتن آن می باشد، متعلق به فرد دیگری است و مالک اصلی اش شخص دیگری است.
یکی دیگر از مواردی که شما بهتر است حتما از آن اطلاع داشته باشید آن است که بر اساس قانون مجازات کشور ما، مالی که دزدیده میشود باید یک سری ویژگی داشته باشد تا بتوان به آن عنوان سرقت اطلاق کرد این ویژگی ها عبارتند از:
مال دزدیده شده باید از مالکیت صاحبش خارج شده و به تصرف شخص سارق درآید.
مالی که دزدیده میشود حتما باید شی بوده و قابلیت جابهجایی و انتقال داشته باشد.
این مال باید در زمان سرقت متعلق به شخص دیگری باشد.
انواع سرقت و مجازات های مربوط به آنها در قانون
وکیل سرقت در تبریز میتواند به شما کمک کند تا نوع جرم سرقت را در محاکم قانونی به اثبات برسانید تا مجازات مربوط به آن تعیین شود. مسلما اکنون ممکن است برای بسیاری از افرا این سوال پیش اید که مگر جرم سرقت دارای انواع مختلفی است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که در قانون مجازات اسلامی جرم سرقت بر اساس نوع و میزان مجازات آن و ماهیت آن در دسته بندی زیر جای میگیرد.
1. سرقت حدی: سرقت در صورتی که دارای تمام شرایط زیر باشد موجب حد است:
الف- شیء مسروق شرعاً مالیت داشته باشد.
ب- مال مسروق در حرز باشد.
پ- سارق هتک حرز کند.
ت- سارق مال را از حرز خارج کند.
ث- هتک حرز و سرقت مخفیانه باشد.
ج- سارق پدر یا جد پدری صاحب مال نباشد.
چ- ارزش مال مسروق در زمان اخراج از حرز، معادل چهار و نیم نخود طلای مسکوک باشد.
ح- مال مسروق از اموال دولتی یا عمومی، وقف عام و یا وقف بر جهات عامه نباشد.
خ- سرقت در زمان قحطی صورت نگیرد.
د- صاحب مال از سارق نزد مرجع قضائی شکایت کند.
ذ- صاحب مال قبل از اثبات سرقت سارق را نبخشد.
ر- مال مسروق قبل از اثبات سرقت تحت ید مالک قرار نگیرد.
ز- مال مسروق قبل از اثبات جرم به ملکیت سارق در نیاید.
ژ- مال مسروق از اموال سرقت شده یا مغصوب نباشد.
· مجازات سرقت حدی به طور کامل در قانون مجازات مشخص شده است:
· برای بار اول: اگر سارق برای بار اول مرتکب جرم سرقت حدی شود مجازات او قطع چهار انگشت دست راست سارق از انتهای آن است . قطع انگشتان به گونه ای است که انگشت شست و کف دست باقی بماند .
· در مرتبه دوم ارتکاب سرقت حدی قطع پای چپ از پایین برآمدگی است به نحوی که نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی بماند .
· مجازات سرقت حدی برای مرتبه سوم ، حبس ابد است .
*نکته: حرز عبارت از مکان مناسبی است که مال عرفاً در آن از دستبرد محفوظ میماند.
2.سرقت تعزیری: سرقت در صورت فقدان هر یک از شرایط موجب حد، حسب مورد مشمول یکی از سرقتهای تعزیری است.
* مجازات سارق در سرقت تعزیری حبس از سه ماه و یک روز تا دو سال و 74 ضربه شلاق است.